Ankarada Dövme Stüdyosu
On: 27 Şubat 2015   |   By: ankaradadovme   |   Under: Hizmetlerimiz   |   Comments: No Comment

Stüdyo ve Ekip

Stüdyo plastik sanatlar alanında çalışan kişilerin atölyelerine verilen isimdir.

Bir dövme stüdyosu ise dövme yapılma işleminde yardım eden ortamdır. Birçok stüdyo çeşidi vardır. Profesyonel sanatçı çalışan bir ortamda, her bir ayrıntı düşünülmüş, gelen misafirlerin rahatı ve sağlığı için bütün önlemler alınmış olmalıdır.

image085İşletmeci stüdyonun işletim sistemidir. Bunu bazen dövme sanatçıları üstlenirken bazen de işletmeciler tarafından yürütülüyor.

Kalabalık bir stüdyo işletiyorsanız müdür vasfında bir kişi tarafında organize olma eylemi yönlendirilebilir.

Dövme sanatçıları, Dövmeciler, Dövme zanaatçıları tek veya takım halinde çalışabilir. Aynı zamanda her dövme ustasının, kalfaları ve çırakları olabilir. Böyle bir ekip güzel organize olduğu takdirde bu sanatın, uygulanması ve yayılması çok daha pratik ve profesyonel olacaktır.

Aynı zamanda stüdyonun büyüklüğüne göre halkla ilişkiler ve satış temsilcileri, dövme yaptırmak isteyen kişilerle, ön bilgilendirme yapmalıdır. Kişinin görüşleri alındıktan sonra Psikolojik ve bedensel olarak dövme yaptırılmaya müsait bir insan olup olmadığı tespit edilir. Bunu davranışlarından seçtiği dövmeden veya kararsızlığından anlayabilirsiniz, gerçekten dövme yaptırmaya gelmemiş birisine yaptığınız dövmeyi asla beğendiremezsiniz.. İstediği dövme ve yaptıracağı bölge seçildikten sonra birkaç gün içinde tekrar gelmesi ve tasarımlara bakması istenir. Üzerinde dövme sanatçısı, çizimcilerle fikir birliği yaparak ve dövme yapacak kişi son kontrolleri yaptıktan sonra bu kişiye gösterilir ve beğenisine sunulur.

Beğenilen dövme için stüdyonun biçtiği değer kişiye söylenir ve kaparo alınarak randevu alınır.

Randevuya herhangi bir sebepten gelinemezse arayıp bunu bildirilmelidir. Aksi durumda verdiğiniz kaparo gidecektir. Dövme saati geldiğinde çizimler hazırlanmış, stüdyo dövme yapmaya hazır hale gelmiş ve Dövmeci, dövme yaptıracak kişi ve bu uygulamaya yardım edecek kalfa veya çırak stüdyoda hazır bulunur, tasarım direk olarak yapıştırılacaksa, yapılan bölge kolonyalanıp, tüylerden arındırılır.

Steril sıvıcı sıkılıp temizlenen bölge kuruduktan sonra, Steril pencil isimli sıvıyı, dettol ü veya nivea ve adidası gibi firmaların ürettiği mumlu stik lerden bölgeye sürülür. Deri fazla ıslak veya fazla kuru olmamalıdır, ıslak olması durumunda şekil kayar, kuru olması durumunda ise, çıkmayan bölgeler olabilir.

Çoğu zaman dövme direkt olarak deriye çizilerek başlanır. Bu sanatçının ustalığını belli eder. Bu yönteme allapirima yöntem adı verilir.

Daha sonra 20 dakika beklenir transfer edilmiş çizimi müşterinin ayna yardımıyla incelemesi istenirken bu esnada hem o bölge kurumuş hem de sizin malzemeleri hazırlamanız ve son işlemleri yapmanız için zaman oluşacaktır.

Modelden ve yerinden emin olduğunuzda dövme işlemi başlar. Bu sırada Stüdyoda bulunan her bir birim, bu amaca hizmet etmelidir.

Dövme molalarında tatlı bir şeyler bulundurulan stüdyoda ikramlarda bulunulur, dövme esnasında insanlar kendilerini sıkar ve bu tansiyonun ve şekerin düşmesine sebep olur tatlı bunu engelleyecektir.

Dövme bittikten sonra, mikrop kapmaması ve deri öz suyu akışının kesilmesi için streç film sarılır, bu ilk müdahale için uygundur fakat uzun süre çıkarılmadığı takdirde, terleme yaparak dövmeye zarar verebilecektir.

Daha sonra ücret ödenir ve müşteriye stüdyo hakkında son bilgi verilir ve dövmesi üzerindeki hakları söylenir ve bakımı anlatılarak uğurlanır. Bu esnada ilgili kişiler stüdyoyu tekrar temizleyip, tek kullanımlık malzemelerini ayrı bir atık kutusuna atıp ortamı yeni bir dövme için hazırlarlar.

İşlem bu şekilde tekrarlanır ve bazen gün sonu oturulup daha ne şekilde verimli olabilinir, neler yapılabilir bunlar tartışılır. Ertesi gün yapılacak dövmelerin eskizleri hazırlanır. Dövme malzemeleri kontrol edilir ve stüdyonun kuralları oluşturulup bunlara uyulur.

Stüdyo çok önemlidir bazı dövme stüdyoları bir sanat galerisi izlenimi vermektedir buda dövme yaptıracak kişiye güven verir. Karşılıklı güven ise, iyi işler çıkmasını sağlar.

Leave a reply